Kleventa warmtepomp Stop met gasverbruiken en bespaar tot wel €390


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Kleventa warmtepomp plaatsen

Een passende Kleventa warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Om die reden heb je tegenwoordig groene alternatieven voor de cv-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Met behulp van deze pagina lees je alle details over soorten installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Kleventa.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke soorten warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
  2. Kies de installatie die matcht bij jouw woning, wensen en budget.
  3. Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een vakkundige Kleventa warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Inspecteer of alle werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Wolf warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een boiler en warmtepomp.

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Kleventa warmtepomp kan ik het beste installeren? Kleventa biedt een ruim aanbod met warmtepompen, passend bij zowat elke ruimte (zoals de AHP10). De vraag is, welk type rijmt met mijn wensen? Hieronder behandelen we in het kort de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit kan het apparaat dankzij een speciale buitenventilator. De onttrokken warmte wordt overgedragen naar de “binnenunit”. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) via de compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over cv-ketel vervangen door warmtepomp in Wageningen.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. Dit kan zijn buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Deze warmte komt ten goede van water op hoge temperatuur. En dat is weer bedoeld voor radiatoren/vloerverwarming en tapwater. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Kleventa ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt als bron warmte in de aarde. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 7 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We differentiëren een open of gesloten circuit. De ‘gevangen’ warmte wordt veranderd in toepasbare energie. Denk aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en voor warm tapwater. Compatibel met vloersystemen en radiator verwarming. De pomp kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Zo’n hybride apparaat kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar wanneer het erg koud is, en als er opeens veel warm water nodig is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in vergelijking met een 100% elektrische installatie. Een minpunt is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgevraagd model betreft de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Veendam.

Kleventa CV ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een gasketel laten aansluiten? De meeste mensen hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Kleventa warmtepomp prijzen november 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: voordelig, geen ingewikkelde installatie, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Kleventa subsidie). Het jammere is dat je niet volledig van het gas los bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet toegestaan. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of wellicht een standalone installatie? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Kleventa warmtepomp. Nuttig voor woningeigenaren die interesse hebben in een “groene” verwarmingsbron. Kleventa warmtepomp

Wat zijn de actuele prijzen? Vraag meerdere offertes aan en ontdek de goedkoopste installateur.