Kodi warmtepomp Stap over op groene stroom en verlaag je energienota met €470


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Kodi warmtepomp plaatsen

Een Kodi warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Derhalve heb je tegenwoordig de wereld aan alternatieven voor de gasketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Met behulp van onze website bekijk je bruikbare info over soorten systemen, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Kodi.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke soorten warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Ga voor een installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vraag offertes op en selecteer een echte Kodi warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Bekijk of de installatie zuinig en juist draait. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de InterClima-MTA warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

In geval van all-electric: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Kodi warmtepomp past bij mijn situatie? Kodi heeft een ruim aanbod met warmtepompen, rendabel voor vrijwel ieder huis (zoals de VT2130). De vraag is, welk apparaat sluit aan bij mijn huis? Onderstaand beoordelen we kort & bondig vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht als energiebron. Dit gebeurt met behulp van een ‘airco achtig’ toestel. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Katwijk.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt ook warmte uit de lucht. Dit kan zijn ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. Dit draagt zorg voor verwarmd water. En dat komt ten goede van de verwarming in huis + tapwater. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Kodi ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt warmte in de aarde. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 11 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zit verschil tussen een open of gesloten circuit. De warmte wordt via een warmtewisselaar getransformeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Onder andere voor je verwarming in huis en voor warm tapwater. In te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. De installatie kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. De hybride installatie kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel staat klaar als het koud is in huis, of als er veel warm water wordt verbruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen een 100% elektrische type. Belangrijk: dit betekent dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een prima model is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu gasketel en warmtepomp in Hellendoorn.

Kodi CV ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een gasketel laten aansluiten? Nederlanders weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger dan een volledig elektrisch systeem (zie Kodi warmtepomp prijzen december 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage investering, in een dag aangelegd, goed te integreren in bestaande woning (En er is Kodi subsidie). Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet voldoende. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of een standalone systeem? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Kodi warmtepomp. Praktisch voor woningeigenaren die zoekende zijn naar een duurzame bron van energie. Kodi warmtepomp

Wat zijn de huidige prijzen? Vraag offertes op en kies de goedkoopste installateur.