CV-ketel vervangen Posterholt Ga voor een milieubewuste optie en verlaag je energienota met €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Posterholt? Grofweg heb je in september 2024 2 mogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Dit is een probleem waar veel Nederlanders mee worstelen. Per ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Rond voorjaar 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Op basis waarvan moet je kiezen? De basis hiervan bestaat uit allerlei zaken: wat is de gewenste duurzaamheid, wat mag het kosten, wat voor type woning heb je, en wat zijn de isolatiewaarden? Niet vergeten: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Roerdalen t.a.v. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op de site ontdek je meerdere populaire alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Ook infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken aangaande de energieconsumptie over een jaar of 15. Op cvketel-warmtepomp.nl vind je alle handige informatie. Wat zijn de alternatieven van een gasgestookte ketel, wat is de prijs, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Kies een van de onderstaande vragen.

  1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Posterholt.
  2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
  3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
  4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
  5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Posterholt?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Posterholt [Update september 2024]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat is de beste oplossing? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een lastig probleem. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Posterholt gebeurt steeds meer. Het draagt bij aan een schoner milieu, gunstig qua prijs en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Technibel subsidie).

Instructies warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke soorten warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Ga voor een installatie die rijmt met de woning en budget.
  3. Vraag offertes op en selecteer een ervaren warmtepomp installateur in Posterholt. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Onderzoek of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn woning geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn voldoende geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Optioneel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Posterholt

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Desalniettemin, er zijn nog tal van alternatieven voor een CV-ketel van onder andere Daalderop en Nefit. Welke past nu bij mijn mijn wensen? Via deze website check jij per mogelijkheid praktische info. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en zet dit om naarwarmte die je kunt gebruiken t.b.v. heet water en verwarming. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

  • Klaar voor de toekomst
  • Gemeentelijke subsidie
  • Hoge installatiekosten
  • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Posterholt: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs ligt rond de €3800 (incl. monteren).

  • Ook in de winter prima rendement
  • Weinig onderhoud
  • CV-ketel blijft nodig
  • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van kleine korrels houtafval. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als snippers- en/of houtblokken.

  • Snel terugverdiend
  • Eenvoudig in te stellen
  • Minimale voorraad hout
  • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een duurzame keuze en samen met zonnecellen te combineren.

  • Geen lucht(stof) verplaatsing
  • Weinig onderhoud
  • Panelen zijn nog vrij duur
  • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dit is aantrekkelijker. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en bij voorkeur met zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

  • Gas kan de deur uit
  • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
  • Een hoog verbruik
  • Geen subsidies

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond aangesloten op een warmtebron. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

  • 100% groene warmte
  • Geen tussenkomst van gas
  • Op gas koken niet mogelijk
  • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Posterholt? Dan krijg je te maken met diverse kosten. Onze adviseurs zijn aan de slag gegaan met een lijst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is lucratiever tegenover de CV-ketel. Belangrijk: de kostprijs ligt hoger (+ dure aanlegkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Limburg) schommelt tussen de €2850 en €5800.

Winkelprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Op basis van de gekozen installatie (Lucht/lucht, Bodem/water, Ventilatielucht, Hybride, Lucht/water) liggen de prijzen tussen de €1700 en €14500. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Kampen vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Ten tweede zijn er de kosten van de installateur. De tarieven van installateurs komen regelmatig uit tussen de €2000 tot €4600. Neig jij naar een Bodem/water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een standaard hybride warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomverbruik

Een normale CV gebruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat betekent dit concreet? De gasmeter gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De energiebesparing onderaan de streep bedraagt al gauw 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Tegemoetkoming van het rijk

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Daarom is er een zeer aantrekkelijke ISDE-subsidie. Via de uitgegeven apparatenlijst signaleer je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Posterholt. Dit ligt vaak ergens tussen de €1400 en €3800. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Carrier 30AWH006HD geldt een subsidie van €1700 en ten aanzien van de Climaveneta BWR 0101TS MTD2 geldt een bedrag van €4650. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Roerdalen.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen bekeken? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een eenvoudig systeem (hybride warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp ligt rond de 5 tot 9 jaar, bij een water-water warmtepomp ga je richting de 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Posterholt?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? Veel mensen realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: voordelig, eenvoudig te installeren, werkt prima samen met huidige verwarming. Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet afdoende. In het jaar 2050 is in principe elke woning gasvrij. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Bennebroek.


Een gasvrije woning

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Via cvketel-warmtepomp.nl tref je een alternatieve CV ketel zonder gas in Posterholt. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. De gasrekening gaat naar 0. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Neem dat de volgende opties in overweging: biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen, het warmenet. Hedendaags ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrisch systeem is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Limburg.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in de regio Posterholt.