Wil je de CV-ketel vervangen in Doetinchem? In feite heb je in april 2025 2 keuzes: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een geval waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf begin 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Op basis waarvan moet je kiezen? Dat hangt af van allerlei invalshoeken: hoeveel wil je besparen, hoeveel wil je uitgeven, in wat voor huis woon je, hoe staat het met isolatie? Belangrijk: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Doetinchem omtrent plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je de meeste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Ook infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels, het warmenet, biomassaketel kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.
CV-ketel vervangen door warmtepomp in Doetinchem [Update april 2025]
Jouw hr-ketel is defect.Wat is nu handig? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit een tweestrijd opleveren. De gasketel vervangen door warmtepomp in Doetinchem is de meest populaire oplossing. Het is een groene energiebron, voordelig en je hebt jouw investering snel terug. Hoe kan ik ’t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook AWB verwarming).
Stappenplan warmtepomp installeren
- Check welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
- Selecteer de installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
- Vergelijk de prijzen en kies een geoefende warmtepomp installateur in Doetinchem. Lees referenties en bekijk certificaten.
- Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
- Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
- Toets of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
- Vergeet niet de subsidie aan de vragen
Welke woning is geschikt?
Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Desalniettemin, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasgestookte ketels via leveranciers als Agpo cv Ketels en Geveke. Welke past nu bij mijn mijn wensen? Via deze website bekijk jij per product praktische info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voor- en nadelen?
1. (Hybride) Warmtepomp
Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en converteert dit naar bruikbare energie voor verwarming en warm water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of samen laten werkt middels hybride modellen.
2. Zonneboiler
De zon & de zonneboiler dragen zorg voor de opwarming van water / verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Doetinchem: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. Het kostenplaatje: +/- €4400 (incl. monteren).
3. Biomassaketel (pelletkachel)
Pelletkachels werken op basis van houtkorrels, pellets genaamd. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op andere houtproducten (snippers).
4. Infraroodpanelen
Infraroodpanelen zijn geschikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een innovatief systeem en samen met zonnecellen te combineren.
5. Elektrische ketel
Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dit is aantrekkelijker. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is meestal efficiënter.
6. Stadswarmte (warmtenet)
Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding waardoor warm water stroomt. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.
CV-ketel met warmtepomp combineren
Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Veel mensen realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: goedkoop, in een dag aangelegd, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Minder fraai is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Nieuwstadt.
De voordelen van gasvrij wonen
In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Via onze website bekijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Doetinchem. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Je verbruikt geen duur gas. Beschik je over een goede isolatie? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je betaalt veel minder voor energie. Meteen van het gas af? Kies dan voor producten als elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers, het warmenet, biomassaketel. Hedendaags heb je de beschikking over een leuke subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een full-electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Gelderland.