Jouw CV-ketel vervangen in Haalderen? Grofweg heb je in april 2025 2 alternatieven: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Dit is een “issue” waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Goed om te weten: vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Echter na 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Wat is nu een handige keuze? De basis hiervan bestaat uit verscheidene overwegingen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk bedrag wil jij spenderen, heb je een nieuw of juist ouder huis, en wat zijn de isolatiewaarden? Cruciaal: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Lingewaard met het oog op plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hier vergelijk je verschillende praktische alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Ook pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.
CV-ketel vervangen door warmtepomp in Haalderen [Update april 2025]
Is je Hr-ketel ook versleten? Wat is nu handig? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit best een struikelblok zijn. De gasketel vervangen door warmtepomp in Haalderen is een absolute aanrader. Het is duurzaam, lage vanaf-prijzen en je hebt jouw investering snel terug. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het stappenplan hieronder (of check Cooper&Hunter installatie).
Aanlegplan warmtepomp installeren
- Check eerst welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
- Ga voor een installatie die strookt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
- Vergelijk alle tarieven en kies een handige warmtepomp installateur in Haalderen. Neem de reviews en keurmerken in acht.
- Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
- De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
- Check of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
- Claim jouw subsidie
Is onze woning geschikt?
Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Maar naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via merken als Dru en Saunier Duval. Wat sluit aan bij mijn huis? Op cvketel-warmtepomp.nl detecteer jij per optie praktische info. Wat is het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?
1. (Hybride) Warmtepomp
Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en vormt dit om naar warmte die je kunt gebruiken voor de centrale verwarming en heet water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.
2. Zonneboiler
Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Haalderen: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €3100 (plaatsing inbegrepen).
3. Biomassaketel (pelletkachel)
De pelletkachel werkt op speciale houtkorrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met houtsnippers of blokken.
4. Infraroodpanelen
Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem en samen met zonnecellen te combineren.
5. Elektrische ketel
Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Vanaf 2030 een verplichting. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.
6. Warmtenet (stadswarmte)
Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk waardoor warm water stroomt. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.
CV-ketel met warmtepomp combineren
Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of afgelopen jaar een actuele HR-ketel laten plaatsen? Huishoudens weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, gemakkelijk te plaatsen, goed te integreren in bestaande woning. Groot nadeel is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. Met ingang van 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Rhoon.
Gasvrij wonen steeds populairder
In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Via onze website vergelijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Haalderen. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. De gasrekening gaat naar 0. Beschik je over een goede isolatie? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je betaalt veel minder voor energie. Wil jij een huis zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmenet, pelletkachels. Op dit moment krijg je ook nog eens veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een all electric systeem is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Gelderland.