Buderus warmtepomp Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar ieder jaar tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Buderus warmtepomp plaatsen

Een geschikte Buderus warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Daarom bestaan er interessante alternatieven voor de traditionele CV-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Dankzij CVketel-warmtepomp.nl vind je alle info over verschillen tussen installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Buderus.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke soorten warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Kies de installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vraag prijzen op en ga voor een betrouwbare Buderus warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Check of de installatie zuinig en juist draait. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Auer warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp met optionele boiler.

Voor de complexe systemen: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Buderus warmtepomp moet ik kiezen? Buderus hanteert een hele wirwar aan warmtepompen, passend bij praktisch iedere woning (zoals de Logatherm GWPL - 35). De vraag is, welke pomp matcht bij mijn ideaalplaatje? Hierna bekijken we in het kort de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit werkt in feite met een speciale buitenventilator. Deze warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Bloemendaal.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt ook energie uit de lucht. In de regel vaak omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. Dit wordt ingezet voor de opwarming van water. En dat komt ten goede van radiatoren/vloerverwarming + water voor in de badkamer. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Buderus ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp gebruikt “gratis” warmte uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 9 – 14 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Je kunt kiezen uit een open- of juist gesloten systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte getransformeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Onder andere voor de (CV) verwarming in woningen en warm water voor de badkamer. Te combineren met vloer en radiatorverwarming. Dit systeem heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Zo’n hybride apparaat kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel ondersteunt als de vraag naar warmte hoog is, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker dan een 100% elektrische oplossing. Een minpunt is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgebruikte type betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu gasketel en warmtepomp in Amsterdam.

Buderus CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Buderus warmtepomp prijzen november 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: voordelig, in een dag aangelegd, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Buderus subsidie). Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet genoeg. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of een volledig elektrische installatie? Graag horen wij over jouw ervaringen met Buderus warmtepomp. Bruikbaar voor woningeigenaren die bezig zijn met een energiezuinige manier van verwarmen. Buderus warmtepomp

Nieuwsgierig naar de laatste prijzen? Vergelijk alle aanbieders en ontdek de goedkoopste installateur.