Carrier warmtepomp Stap over op groene stroom en bespaar tot wel €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Carrier warmtepomp plaatsen

Een passende Carrier warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Daarom heb je inmiddels de keuze uit interessante alternatieven voor de gasketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Dankzij deze pagina check je praktische info over verschillen tussen installaties, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Carrier.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Selecteer de installatie die rijmt met de woning en budget.
  3. Vergelijk de prijzen en ga voor een echte Carrier warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Inspecteer of de installatie zuinig en juist draait. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de AWB warmtepomp.

Is mijn woning geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.

Optioneel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Carrier warmtepomp past in mijn woning? Carrier hanteert verschillende warmtepompen, rendabel voor haast elk huis (zoals de 30AWH004HD). De hamvraag is, welke pomp rijmt met mijn ideaalplaatje? Hieronder beoordelen we kort de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut de buitenlucht als warmtebron. Dit gaat op basis van een soort ventilator buiten. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar het binnendeel. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over cv-ketel vervangen door warmtepomp in Capelle aan den IJssel.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut ook energie uit de lucht. Dit kan zijn ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. De energie zorgt voor warm water. En dat komt ten goede van centrale verwarming en water voor in de badkamer. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Carrier ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt als bron warmte in de aarde. De unieke bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 9 – 14 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We onderscheiden een open of gesloten circuit. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in hoogwaardige bruikbare energie. Voor de (CV) verwarming in woningen en water om te douchen. Werkt prima met vloer en radiatorverwarming. Dit systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Een hybride systeem is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel staat klaar voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er opeens veel warm water nodig is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in verhouding met een volledig-elektrisch product. Een minpunt is dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire type betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een gasketel en warmtepomp in Arnhem.

Carrier CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Nederlanders hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Carrier warmtepomp prijzen november 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: voordelig, in een dag aangelegd, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Carrier subsidie). Belangrijk minpunt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of wellicht een alle electric opstelling? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Carrier warmtepomp. Nuttig voor woningbezittersdie over willen stappen naar een gasloze manier van verwarmen. Carrier warmtepomp

Wat zijn de actuele prijzen? Vraag meerdere offertes aan en ontdek de goedkoopste installateur.