CTC warmtepomp Stap over op groene stroom en bespaar ieder jaar tot €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



CTC warmtepomp plaatsen

Een passende CTC warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Derhalve zijn er tal van alternatieven voor de gasgestookte ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Via de info op deze pagina tref je bruikbare info over de verschillende apparatuur, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van CTC.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke warmtepomp installaties te installeren zijn in jouw woning.
  2. Ga voor een installatie die matcht bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vraag prijzen op en neem een echte CTC warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Controleer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Climer warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

Soms ook nodig: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke CTC warmtepomp is voor mij geschikt? CTC biedt flink wat verschillende warmtepompen, relevant voor praktisch elke ruimte (zoals de EcoAir 406 + CTC Ecologic). Maar, welk type past nu bij mijn ideaalplaatje? Onderstaand bekijken we beknopt de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gebeurt met behulp van een soort ventilator buiten. De gewonnen warmte wordt overgedragen naar het binnendeel. De installatie zet de koude lucht (5 graden) door middel van een compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Den Helder.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van warmte uit de lucht. Doorgaans ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. De opgewekte energie wordt ingezet voor water op hoge temperatuur. En dit wordt dan ingezet voor de verwarming in huis + water voor in de badkamer. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een CTC ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp benut warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 8 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We maken onderscheid tussen een open of gesloten bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar getransformeerd naar bruikbare energie. Denk dan aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en warm water uit de kraan. In te zetten voor radiatoren en vloersystemen. De installatie warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Een hybride pomp kan niet alles zelf doen. De HR-ketel is nodig als het koud is in huis, en als er opeens veel warm water nodig is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in vergelijking met een all-electric product. Minder fraai is het feit dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgebruikte model betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Borne.

CTC CV ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? Nederlanders weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook CTC warmtepomp prijzen november 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is CTC subsidie). Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet bestendig. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of wellicht een full electric oplossing? Wij horen graag over jouw ervaringen met CTC warmtepomp. Bruikbaar voor woningeigenaren die over willen stappen naar een energiezuinige energiebron. CTC warmtepomp

Wat zijn de huidige prijzen? Vergelijk offertes en kies de goedkoopste installateur.