ELCO warmtepomp Stap over op groene stroom en bespaar ieder jaar tot €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



ELCO warmtepomp plaatsen

Een ELCO warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Hierom zijn er tal van alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Via deze pagina tref je alle info over soorten installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van ELCO.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke soorten warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Kies de installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en kies een erkende ELCO warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Inspecteer of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de DPA warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke ELCO warmtepomp is voor mij geschikt? ELCO hanteert verschillende warmtepompen, relevant voor zowat elke situatie (zoals de Aerotop DHW 200). Wat jij wil weten is, welke pomp rijmt met mijn huis? Daarom bespreken we in het kort de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gebeurt met behulp van een ‘airco achtig’ toestel. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar het gedeelte wat binnen staat. De installatie zet de koude lucht (5 graden) via de compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de cv-ketel vervangen door warmtepomp in Eindhoven.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. In de regel vaak buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. Deze lucht wordt gebruikt voor water op hoge temperatuur. En dat komt ten goede van vloerverwarming + water voor in de badkamer. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een ELCO ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp benut warmte uit de grond. De unieke bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 7 – 14 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We maken onderscheid tussen een open of gesloten circuit. De warmte uit de bodem wordt geconverteerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Denk aan energie voor het verwarmen van je woning en voor warm tapwater. Werkt prima met vloersystemen en radiator verwarming. Het apparaat kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel springt bij op koude dagen plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger dan een all-electric type. Let op: houd er rekening mee dat je in 2030 weer moet overstappen. Een uitstekende model is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een gasketel en warmtepomp in Den Helder.

ELCO CV ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk ELCO warmtepomp prijzen november 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: goedkoop, eenvoudig te installeren, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is ELCO subsidie). Belangrijk minpunt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet genoeg. Per 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of wellicht een standalone installatie? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met ELCO warmtepomp. Een uitkomst voor woningeigenaren die over willen stappen naar een “groene” energiebron. ELCO warmtepomp

Nieuwsgierig naar de laatste prijzen? Vergelijk offertes en vind de installateur voor jouw klus