Enerso warmtepomp Verlaag jou gasverbruik en bespaar jaarlijks €450


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Enerso warmtepomp plaatsen

Een passende Enerso warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daardoor bestaan er bijzonder veel alternatieven voor de traditionele CV-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Op de info op deze pagina tref je alle details over verschillen tussen installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Enerso.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke warmtepomp installaties te installeren zijn in jouw woning.
  2. Neem de installatie die rijmt met jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en selecteer een echte Enerso warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Bekijk of de installatie zuinig en juist draait. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Emmeti warmtepomp.

Is mijn woning geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp met optionele boiler.

In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Enerso warmtepomp is voor mij geschikt? Enerso faciliteert in een hele scala aan warmtepompen, bruikbaar voor praktisch elke woning (zoals de AiWa 13 EVI In). De vraag is, welke pomp matcht bij mijn huis? Hierna behandelen we beknopt de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut buitenlucht als energiebron. Dit is mogelijk dankzij een speciale buitenventilator. Deze warmte wordt via leidingen getransporteerd naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een krachtige compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Ermelo.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt ook warmte uit de lucht. Doorgaans omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. Deze warmte komt ten goede van het opwarmen van water.En dat komt ten goede van centrale verwarming en warm tapwater. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Enerso ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp haalt bodemwarmte. De unieke bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 8 – 13 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. De functie hiervan is het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We onderscheiden een gesloten of open bron. De warmte uit het grondwater wordt getransformeerd naar bruikbare energie. Voor de (CV) verwarming in woningen en om water op te warmen. Compatibel met radiatoren en vloerverwarming. Het systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Zo’n hybride oplossing heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel staat klaar wanneer het erg koud is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in vergelijking met een all-electric installatie. Het nadeel is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgevraagd toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Dronten.

Enerso CV ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Veel mensen hebben niet de kennis dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Enerso warmtepomp prijzen november 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Enerso subsidie). Minder fraai is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet genoeg. Vanaf 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of juist een standalone / full electric opstelling? Deel gerust jouw ervaringen met Enerso warmtepomp. Nuttig voor woningbezittersdie interesse hebben in een verantwoorde wijze van verwarming. Enerso warmtepomp

Nieuwsgierig naar de laatste prijzen? Vergelijk offertes en kies de goedkoopste installateur.