Hiseer warmtepomp Verlaag jou gasverbruik en bespaar ieder jaar tot €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Hiseer warmtepomp plaatsen

Een Hiseer warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Derhalve bestaan er verschillende alternatieven voor de gasketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Via deze pagina lees je bruikbare info over de verschillende apparatuur, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Hiseer.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Kies de installatie die aansluit bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Vraag offertes op en kies een betrouwbare Hiseer warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Inspecteer of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Heliotherm warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn voldoende geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Hiseer warmtepomp past bij mijn situatie? Hiseer heeft een hele scala aan warmtepompen, geschikt voor bijna iedere woning (zoals de AS07V-QPNHE). De hamvraag is, welke pomp sluit aan bij mijn huis? Hieronder behandelen we bondig de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gaat op basis van een soort airco buiten. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een krachtige compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de cv-ketel vervangen door warmtepomp in Heerlen.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van warmte uit de lucht. In de regel vaak omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. Deze warmte wordt gebruikt voor warm water. En dat komt ten goede van centrale verwarming en water voor in de badkamer. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Hiseer ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt bodemwarmte. Een bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 9 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We differentiëren een gesloten en een open systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte omgezet naar toepasbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Compatibel met vloer en radiatorverwarming. Het systeem kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Een hybride pomp heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel springt bij als de vraag naar warmte hoog is, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder dan een all-electric type. Belangrijk: dit betekent dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een populaire oplossing is de ventilatiewarmtepomp. Deze ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina gasketel en warmtepomp in Harderwijk.

Hiseer CV ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Hiseer warmtepomp prijzen november 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: betaalbaar, eenvoudig te installeren, en werkt samen met je huidige CV (En er is Hiseer subsidie). Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is eigenlijk niet toegestaan. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of wellicht een alle electric oplossing? Wij horen graag over jouw ervaringen met Hiseer warmtepomp. Nuttig voor woningbezittersdie over willen stappen naar een gasloze energiebron. Hiseer warmtepomp

Wat zijn de huidige prijzen? Vergelijk offertes en ga voor de goedkoopste installateur