Kensa warmtepomp Stop met gasverbruiken en bespaar tot wel €320


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Kensa warmtepomp plaatsen

Een geschikte Kensa warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Om die reden zien we de wereld aan alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Op de info op deze pagina check je handige informatie over de verschillende apparatuur, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Kensa.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke soorten warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Neem de installatie die past bij jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vergelijk de prijzen en selecteer een vakkundige Kensa warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Controleer of alle werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Ecensy warmtepomp.

Is mijn woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp met optionele boiler.

Bij volledig elektrisch: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Kensa warmtepomp kan ik het beste installeren? Kensa faciliteert in een hele wirwar aan warmtepompen, geschikt voor bijna ieder huis (zoals de EVO 7 kW). De hamvraag is, welk systeem rijmt met mijn woning? Hieronder bekijken we bondig vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor de buitenlucht als warmtebron. Dit werkt in feite met een soort airco buiten. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Zoetermeer.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp onttrekt ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. Deze lucht komt ten goede van het opwarmen van water.Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor radiatoren/vloerverwarming en water voor in de badkamer. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Kensa ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 10 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We differentiëren een gesloten en een open systeem. De warmte wordt via een warmtewisselaar getransformeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Voor het verwarmen van je woning en voor warm tapwater. In te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. De pomp kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze kan samenwerken met je gas CV-ketel. Een hybride pomp kan niet alles zelf doen. De HR-ketel springt bij wanneer het erg koud is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper dan een volledig-elektrisch installatie. Een minpunt is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgevraagd model is een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Winterswijk.

Kensa CV ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Nederlanders zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Kensa warmtepomp prijzen januari 2025). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te plaatsen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Kensa subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of zelfs een full electric opstelling? Graag horen wij over jouw ervaringen met Kensa warmtepomp. Praktisch voor consumenten die over willen stappen naar een duurzame bron van energie. Kensa warmtepomp

Benieuwd naar de prijzen? Vul je gegevens in en ontdek de goedkoopste installateur.