Masser warmtepomp Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar jaarlijks €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Masser warmtepomp plaatsen

De beste Masser warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Hierom heb je inmiddels de keuze uit zuinige alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Via de info op deze pagina bekijk je alle details over type systemen, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Masser.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Neem de installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
  3. Vergelijk de prijzen en selecteer een vakkundige Masser warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Inspecteer of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de YORK warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.

Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Masser warmtepomp past bij mijn situatie? Masser verkoopt verschillende warmtepompen, rendabel voor vrijwel ieder huis (zoals de EE17 (SPOG17)). De vraag is, welk type past nu bij mijn huis? Daarom behandelen we kort & bondig vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit is mogelijk dankzij een buitenunit. De opgevangen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de “binnenunit”. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over cv-ketel vervangen door warmtepomp in Wassenaar.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. De opgewekte energie wordt ingezet voor het opwarmen van water.Dit wordt weer gebruikt voorde verwarming in huis en warm tapwater. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Masser ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp profiteert van warmte in de aarde. De onmisbare bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 8 – 14 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We onderscheiden een open- of juist gesloten systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte geconverteerd naar toepasbare energie. Voor het verwarmen van je woning en voor warm tapwater. Geschikt voor radiatoren en vloerverwarming. De pomp zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. De hybride installatie kan niet alles zelf doen. De HR-ketel springt bij wanneer het erg koud is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in verhouding met een 100% elektrische oplossing. Let op: houd er rekening mee dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgebruikte toepassing is de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een gasketel en warmtepomp in Veenendaal.

Masser CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Masser warmtepomp prijzen november 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: goedkoop, geen dure installatie / vakman, goed te integreren in bestaande woning (En er is Masser subsidie). Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet afdoende. Vanaf 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of misschien wel een standalone / full electric systeem? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Masser warmtepomp. Praktisch voor woningeigenaren die zoekende zijn naar een verantwoorde bron van energie. Masser warmtepomp

Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk offertes en vind een voordelige installateur.