Techneco warmtepomp Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar tot wel €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Techneco warmtepomp plaatsen

Online een Techneco warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daarom heb je inmiddels de keuze uit groene alternatieven voor de cv-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Aan de hand van de info op deze pagina bekijk je alle details over soorten systemen, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Techneco.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke soorten warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Kies de installatie die rijmt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en ga in zee met een erkende Techneco warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Bekijk of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Sonnenkraft warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).

Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Techneco warmtepomp is voor mij geschikt? Techneco heeft een hele scala aan warmtepompen, bruikbaar voor praktisch elk huis (zoals de Elga 304). Maar, welke pomp sluit aan bij mijn huis? Om die reden bespreken we kort de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit is mogelijk dankzij een buitenunit. De gewonnen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de “binnenunit”. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over cv-ketel vervangen door warmtepomp in Roosendaal.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut ook energie uit de lucht. Dit kan zijn ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. De energie komt ten goede van de opwarming van water. En dat is weer bedoeld voor radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Techneco ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp benut warmte uit de grond. De onmisbare bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 7 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We onderscheiden een open of gesloten bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte geconverteerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de (CV) verwarming in woningen en voor warm tapwater. Geschikt voor radiatoren en vloersystemen. Het apparaat zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Een hybride pomp neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel is nodig voor de momenten dat het te koud is buiten, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in vergelijking met een volledig-elektrisch oplossing. Een minpunt is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een populaire product is een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu gasketel en warmtepomp in Purmerend.

Techneco CV ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? De meeste mensen zijn niet op de hoogte dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Techneco warmtepomp prijzen januari 2025). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage aanschafprijs, geen dure installatie / vakman, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Techneco subsidie). Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. In het jaar 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of zelfs een standalone systeem? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Techneco warmtepomp. Bruikbaar voor Nederlanders die op zoek zijn naar een verantwoorde wijze van verwarming. Techneco warmtepomp

Nieuwsgierig naar de laatste prijzen? Vraag meerdere offertes aan en vind een voordelige installateur.