Technibel warmtepomp Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar tot wel €430


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Technibel warmtepomp plaatsen

Online een Technibel warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Hierom heb je inmiddels de keuze uit zuinige alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Via deze pagina lees je handige informatie over soorten installaties, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Technibel.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke soorten warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Maak een keuze voor de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vraag prijzen op en ga voor een vakkundige Technibel warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Bekijk of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de SPRSUN warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van een boiler en warmtepomp.

Eventueel: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Technibel warmtepomp kan ik het beste installeren? Technibel hanteert een grote variëteit aan warmtepompen, bruikbaar voor bijna iedere woning (zoals de PHRIE095F). De hamvraag is, welk apparaat sluit aan bij mijn woning? Onderstaand beoordelen we in het kort vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en haalt hier warmte uit. Dit kan het apparaat dankzij een ‘airco achtig’ toestel. Deze warmte gaat via leidingen naar de “binnenunit”. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over cv-ketel vervangen door warmtepomp in Rotterdam.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt ook warmte uit de lucht. Vaak gaat het om buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. Deze warmte draagt zorg voor het opwarmen van water.Dit wordt weer gebruikt voorde verwarming in huis + tapwater (keuken / badkamer). Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Technibel ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt “gratis” warmte uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 8 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zijn 2 opties: een gesloten en een open systeem. De warmte uit het grondwater wordt opgewaardeerd naar toepasbare energie. Onder andere voor je verwarming in huis en warm water uit de kraan. Te combineren met radiatoren en vloersystemen. Dit systeem kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Een hybride systeem neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel ondersteunt wanneer het erg koud is, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder in verhouding met een standalone type. Een minpunt is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgebruikte oplossing betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina gasketel en warmtepomp in Putten.

Technibel CV ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Technibel warmtepomp prijzen januari 2025). Voordelen van een hybride systeem zijn: lage aanschafprijs, eenvoudig te installeren, en werkt samen met je huidige CV (En er is Technibel subsidie). Belangrijk minpunt is dat je niet volledig van het gas los bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel samen met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. Vanaf 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of juist een standalone systeem? Wij horen graag over jouw ervaringen met Technibel warmtepomp. Waardevol voor consumenten die interesse hebben in een energiezuinige wijze van verwarming. Technibel warmtepomp

Hoe hoog liggen de prijzen? Vraag offertes op en ga voor de goedkoopste installateur