WaterFurnace warmtepomp Stap over op groene stroom en bespaar jaarlijks €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



WaterFurnace warmtepomp plaatsen

Een passende WaterFurnace warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daarom heb je inmiddels de keuze uit allerlei alternatieven voor de hr-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Via deze pagina vind je alle info over verschillen tussen installaties, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van WaterFurnace.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Maak een keuze voor de installatie die rijmt met de woning en budget.
  3. Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een betrouwbare WaterFurnace warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Inspecteer of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Inovatech GmbH warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

Gevel vloer en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.

Voor de complexe systemen: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke WaterFurnace warmtepomp kan ik het beste installeren? WaterFurnace verkoopt een grote variëteit aan warmtepompen, passend bij haast iedere woning (zoals de NSKW06). De vraag is, welk systeem past nu bij mijn huis? Onderstaand bekijken we kort de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit is mogelijk dankzij een soort airco buiten. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar een systeem in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een cv-ketel vervangen door warmtepomp in Zutphen.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. De energie zorgt voor verwarmd water. En dat is weer bedoeld voor verwarming en tapwater (keuken / badkamer). Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een WaterFurnace ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt warmte uit de grond. De unieke bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 8 – 13 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Je kunt kiezen uit een open- of juist gesloten systeem. De ‘gevangen’ warmte wordt veranderd in bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. je verwarming in huis en om water op te warmen. Werkt prima met vloer en radiatorverwarming. Het systeem kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Een hybride pomp heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel helpt wanneer het erg koud is, en als er opeens veel warm water nodig is. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger vergeleken met een 100% elektrische product. Een minpunt is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgevraagd model is een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina gasketel en warmtepomp in Zuidhorn.

WaterFurnace CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Veel mensen hebben niet de kennis dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrisch systeem (zie WaterFurnace warmtepomp prijzen november 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, eenvoudig te installeren, en werkt samen met je huidige CV (En er is WaterFurnace subsidie). Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of wellicht een standalone oplossing? Deel gerust jouw ervaringen met WaterFurnace warmtepomp. Een uitkomst voor woningeigenaren die bezig zijn met een gasloze verwarmingsbron. WaterFurnace warmtepomp

Benieuwd naar de prijzen? Vraag offertes op en vind een voordelige installateur.